Lijst mooie organisaties NL

image003Combeau.org stimuleert organisaties om te werken aan productieschoonheid en schoonheidsproductie om op lange termijn te werken aan Esthetisch Verantwoord Ondernemen (EVO).

Tezamen met het CNV en het Ministerie van image006Binnenlandse Zaken stelt Combeau.org in samenwerking met het Genootschap ter stimulering van schoonheif in organisaties vanaf 2008 jaarlijks een lijst op van ‘Mooie organisaties van Nederland’. Voorbeelden van mooie organisaties van de afgelopen jaren zijn Rabobank, ORMIT, ZonMw, Universitair Medisch Centrum Groningen en Tandarts Dennis Verhoeve. Zij zijn door hun eigen medewerkers beoordeeld op de schoonheid van de volgende dertig schoonheidsdragers.

 

Jaarlijkse lijst ‘Mooie organisaties’
Wil uw organisatie ook op de lijst van Mooie organisaties van Nederland, een oorkonde, de onderstaande plaquette aan de muur en een uitgebreide rapportage over de schoonheid in uw organisatie? Deelname kan op ieder moment.

Hier vindt u uitgebreide informatie.

CIMG0299
Hier vindt u de resultaten van ons onderzoek naar schoonheid in organisaties (als onderdeel van uit te geven boek GOED door MOOI, S. de Groot, Eburon, 2010).

Het Comité van aanbeveling voor het opstellen van deze jaarlijkse lijst bestaat uit de volgende personen:

  • Steven de Groot (senior onderzoeker en auteur van het boeken ‘Goed door mooi’ en ‘Schoonheid in organisaties’ en oprichter van Combeau.org)
  • Prof. Mathieu Weggeman (hoogleraar organisatiekunde aan de TuE en Chef Innovatie bij de Baak Managementcentrum VNO-NCW)
  • Prof. Joan van Aken (em. hoogleraar organisatiekunde aan de TuE)
  • Paul van Hal (directeur InAxis, Ministerie van Binnenlandse Zaken)