Relatieschoonheid & ART-coach

Het boek relatieschoonheid
In het boek Relatieschoonheid beschouwt dr. Steven de Groot een relatie als een idee tussen en van twee partners. Een idee, een ontwerp- en ontwikkelbaar construct, de relatie als mentale plaats van ontmoeting, met de belangrijkste esthetische kwaliteiten van identificatie, samen & interactie (samenspel), ontdekking, coherentie en voltooiing, die men samen ontwerpt en vervolgens toevoegt, test en onderhoudt binnen de dagelijkse relatie.

relatieschoonheid

Wat kenmerkt een mooie relatie? Waarin schuilt schoonheid en hoe houd je die levend en gewaardeerd in je relatie? Door toepassing van principes uit de esthetica, design thinking en affectieve betrokkenheid ontwikkelde dr. Steven de Groot de Aesthetic Relationship Therapy (ART), die bestaat uit de volgende 5 stappen naar relatieschoonheid:
1. Bewust worden van relatie als idee
2. Bewust worden van relatieschoonheid
3. Ontwerpen van je relatie
4. Ontwikkelen: vormgeven van je relatie
5. Borgen & bewaken van relatieschoonheid

De stappen worden begeleid door een casus van Isa & John en ruim 20 opdrachten waarmee je zelfstandig en met je partner op een positieve wijze kan werken aan een mooie relatie. Met deze esthetische benadering van relaties (ART) verlegt hij de focus van heden, van problemen en verschillen, van ontdekken, klagen en kritiek geven naar een positief perspectief van een ontwerp- én veranderingsproces. Een benadering gericht op mogelijkheden en overeenkomsten, leren en waarderen van elkaar en op het samen creëren van een toekomst.

Doe hier de relatietypentest-relatieschoonheid

Lees hier interview-relatieschoonheid over het boek met Steven de Groot.

ART-coach
Dr. Steven de Groot, schrijver van het boek en ontwikkelaar van ART, begeleidt stellen (ook individuen) bij de 5 stappen naar relatieschoonheid. Na een intake volgen 5 gesprekken van een uur over een periode van een paar maanden parallel aan de 5 stappen en hoofdstukken uit het boek. Neem contact op door een mail te sturen naar sdgroot at kultifa.nl